Forze Delft

Forze is het high-tech waterstof raceteam van de TU Delft dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van op waterstof aangedreven raceauto's. Het Formula Zero Team Delft houdt zich al sinds 2007 bezig met het ontwikkelen van waterstoftechnologie. Door deze techniek te meten met fossiele brandstof, brengen ze de combinatie motorsport en duurzame technologie onder de aandacht.

Onze stichting is in het leven geroepen om een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de mobiliteitssector. Met 70 gepassioneerde en talentvolle studenten van voornamelijk de TU Delft hebben wij werelds eerste waterstof elektrische raceauto gebouwd, de Forze VI. Met deze auto hebben wij afgelopen jaar een ronde record van 2:05:45 min voor waterstof aangedreven auto’s gereden op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland. Hiermee heeft het Forze team het elektrisch ronde record op eigen bodem verbroken. Onze ambassadeurs Jan Peter Balkenende en Jan Lammers steunen ons initiatief zoals te zien is in onze promotievideo.

Aankomend academisch jaar gaan we een nieuwe auto produceren die in de zomer van 2016 uit zal komen in de Supercar Challenge, de grootste Nederlandse race organisatie. Nog nooit eerder ging een waterstof aangedreven raceauto de strijd aan tegen conventionele verbrandingsmotoren. We willen laten zien dat wij met deze nieuwe duurzame techniek de concurrentie voor kunnen blijven en wat het potentieel van een groene brandstof zoals waterstof is.

© 2017 TU Delft

Metamenu