Foto: Bas de Meijer


Foto: Bas de Meijer

Human Power Team

Human Power Team Delft & Amsterdam is opgericht in 2010 met als doel het breken van het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen. Hiertoe ontwikkelen en racen studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam bijzonder aerodynamische ligfietsen.

In september 2013 werd ambitie realiteit, toen Sebastiaan Bowier een topsnelheid van 133.78 km/u bereikte in de VeloX 3, tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain (Nevada, V.S.). Tot op de dag van vandaag blijft Bowier de snelste op eigen kracht aangedreven mens op aarde, ooit.

Op dit moment is het team bezig met de ontwikkeling van de VeloX V, de vijfde (en snelste) iteratie uit onze lijn van hightech racemachines. Dit met een verbetering van het wereldsnelheidsrecord voor ogen, zowel voor mannen als vrouwen. Dit is een buitengewoon multidisciplinaire uitdaging: de technologische ontwikkelingen vinden plaats bij de TU Delft, terwijl de VU Amsterdam rennerselectie en –training verzorgt. Deze nauwe samenwerking maakt ons uniek onder de studententeams.

Wij kunnen harder!

© 2017 TU Delft

Metamenu